Veelgestelde vragen

Q. Ik lees op jullie site dat het gebruik van de Baby-Mee Bike wordt aanbevolen voor baby’s met een leeftijd vanaf 4 maanden. Waarom pas vanaf 4 maanden?

A. Veel fabrikanten van autostoeltjes houden een gebruik vanaf ongeveer 3 maanden aan bij gebruik van het stoeltje in de auto. Nu is het gebruik van een kinderstoeltje op een fiets net iets anders, het kind zal aan iets meer bewegingen en trillingen onderhevig zijn. Deze richtlijn is tevens afhankelijk van de ontwikkeling van het kind.

Q. Welke kinderzitjes passen op jullie Baby-Mee bike?

A. Bij het ontwikkelen van de Baby-Mee Bike is het product zo universeel mogelijk gemaakt, zodat veel verschillende merken/types kinderzitjes op ons product passen. Daarnaast meten we deze stoeltjes geregeld door en passen we indien noodzakelijk de Baby-Mee Bike aan. Op onze website vind u een overzicht van welke kinderstoeltjes allemaal op de Baby-Mee Bike passen.

Q. Is het veilig om een tweedehands Baby-Mee bike te gebruiken?

A. Wij raden af om een gebruikte Steco Baby – Mee te kopen. Van een tweedehands Baby – Mee is vaak de geschiedenis niet bekend. Met andere woorden, je weet niet zeker hoe het gebruikt is. Van Baby – Mee’s die betrokken zijn geweest bij een ongeval kan niet gegarandeerd worden dat ze nog veilig zijn. De Baby – Mee kan ook op een andere manier beschadigd zijn of niet compleet zijn (oa omvallen van de fiets, etc.).

Q. Hoe weet ik of een drager op mijn fiets past?

A. klik hier voor meer uitleg om te kunnen bepalen welke inchemaat uw fiets heeft.